top of page

Ako sa stať šampiónom (2)

Začni s napĺňaním svojho sna: Maj svoj jasný sen!

Ak sa chceš stať čo najlepším športovcov ako to je možné, musíš rozumne trénovať. To jednoducho znamená, že musíš mať jasné ciele alebo smerovanie. Musíš skrátka vedieť kam sa chceš dostať!

Ako bývalý mládežnícky futbalista, napriek tomu, že som dennodenne poctivo a tvrdo trénoval, som nevedome limitoval svoj vlastný potenciál tým, že som nemal jasne stanovené ciele a celkové smerovanie. Nemal som stanovený jasný cieľ, či dokonca sen. Jednoducho som len robil to, čo sa odo mňa v tréningu a v zápase očakávalo.

Najúspešnejší športovci svoju kariéru začínajú veľkým snom. Niekedy je tento sen tak veľký a nerealistický, že sa ho hanbia aj niekomu povedať, lebo sa obávajú, že by ich mohol niekto zosmiešniť. Sen však tvojmu životu dá smerovanie, pričom k naplneniu tohto sna zapájaš všetky svoje vnútorné zdroje a energiu. Sen alebo cieľ ťa motivuje k tomu, aby si vydržal na tejto ceste aj napriek mnohým prekážkam a problémom.

Sen a jasný cieľ pôsobí na teba ako magnet priťahujúci úspech.

Jedným z prvých krokov na ceste za úspechom je používanie tvojej predstavivosti! Ty si sám vytváraš svoju vlastnú realitu. Začni tým, že si predstavíš ako ďaleko to chceš vo svojej kariére dotiahnuť.

Chceš hrať za národný tím? Chceš hrať najvyššiu súťaž na Slovensku alebo v zahraničí? Chceš patriť medzi top hráčov v jednej z prestížnych európskych líg? Chceš sa zúčastniť Majstrovstiev Sveta alebo Európy? Každý veľký úspech začína bláznivou myšlienkou alebo fantáziou. Čím viac sa budeš zapodievať takouto myšlienkou (fantáziou), tým viac sa tvoj sen bude tvarovať a začne sa ti zdať po čase viac reálny.

Pamätaj si... Môžeš dosiahnuť všetko čo si zaumieniš (sen), ale v prvom rade musíš tomu sám veriť!

Motivácia je o tom, že musíš mať pred sebou dostatočne veľké „PREČO“. Prečo trénuješ? Prečo do svojmu športu investuješ toľko času? Prečo sa kvôli tomu zriekaš a obetuješ toľko ďalších vecí, kde by si sa mohol napr. zabávať?

Ak si kladieš dostatočne veľa otázok typu „PREČO“, potom si schopný dosiahnuť čokoľvek. Takže otázka pre teba je čo je tvojím veľkým „PREČO“? Aký je tvoj športový sen?

Samozrejme si viem predstaviť ako bude pracovať tvoja predstavivosť ak si začneš klásť tieto otázky. Každý z nás ma určitý vnútorný rozhovor a som si istý, že pri týchto otázkach sa objaví tvoj vnútorný hlas, ktorý ťa bude limitovať a možno ti bude vravieť ako môžeš byť tak naivný a hlúpy, aby si si myslel, že môžeš niekedy tento sen dosiahnuť. Práve teraz ale chcem, aby si sa na tom iba pousmial! Potlač tieto pocity, nehodnoť ich a skrátka nechaj veci plynúť.

Rozmýšľaj nad svojimi snami, nad svojim športovými cieľmi. Začni pracovať na tom už teraz!

Obľúbené príspevky
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Posledné príspevky
Archív
Vyhľadávanie podľa slov
Nasledujte nás
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page