top of page

Nauč sa ako nechať veci plynúť!

“Nauč sa ako nechať veci plynúť. To je kľúč ku šťastiu."

Budha

Rozmýšľaj nad svojimi cieľmi v tvojom športe. Rozmýšľaj nad tým ako je pre teba dôležité, aby si vyhral danú súťaž. Rozmýšľaj nad tým ako je pre teba dôležité získať miesto v prvej formácii, v základnej zostave, či získať športové štipendium.

Používaj svoje ciele na svoju vlastnú motiváciu pri tréningu a keď sa to najviac počíta a dôležitý zápas či turnaj je predo dvermi, nechaj už veci iba plynúť.

Úspech v športe a v živote je paradox. Budeš hrať výborne, vyhráš titul, skóruješ dôležitý gól, vyhráš dôležitý zápas, ale to iba vtedy keď necháš veci jednoducho plynúť a zameriaš sa plne na svoj výkon v prítomnom okamihu.

Jednou z najväčších chýb, ktoré robia tréneri či športovci je to, že sú príliš zaťažení svojimi cieľmi či výsledkami pred alebo počas dôležitého zápasu či súťaže. Keď sa to najviac počíta, nemôžeš rozmýšľať nad výsledkom a jednoducho iba veriť svojim vlastným schopnostiam.

Musíš dôverovať svojmu tréningu, svoje poctivej a tvrdej práci, spoľahni sa na svoju svalovú pamäť a uvolni sa, nechaj veci, hru iba plynúť. To je naozaj jediný spôsob ako môžeš byť dlhodobo úspešný a tak isto je to jediný spôsob ako môžeš byť počas športu spokojný a šťastný.

Ak si budeš stále uvedomovať dôležitosť svojho výkonu a zameriavať sa na všetko čo je v stávke, alebo ako dôležité je víťazstvo v danom zápase, tento prístup iba "zabije" tvoje potešenie zo športu, stratíš odvahu a zároveň srdce, ktoré je tak potrebné na dosiahnutie optimálneho výkonu. Ak sa nebudeš zameriavať na víťazstvo, "samo príde a nájde si ťa".

Ak sa nebudeš priamo snažiť ohúriť trénera, iba vtedy si ťa všimne. Ak chceš dosiahnuť svoje ciele, tesne pred súťažou sa nesmieš nimi jednoducho zapodievať.

Ak sa chceš viac dozvedieť o tom ako zostať uvoľnený a dosahovať pravidelne svoj plný športový potenciál, neváhaj ma kontaktovať.

Tvoj mentálny tréner

PhDr. Michal Kopčan

Obľúbené príspevky
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Posledné príspevky
Archív
Vyhľadávanie podľa slov
Nasledujte nás
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page