top of page

Kto som vo svojej podstate? Kto je Michal? :-)

Kto som vo svojej podstate? Kto je vlastne Michal? :-)


Meno Michal je viac menej iba "adresou". Nájdeme tam určitú formu, jej myšlienky, správanie, a pravdepodobne i detailný osobný príbeh.


Je však Michal viac ako iba dobre fungujúci organizmus? Všetky tie veci, s ktorými sa od malička stotožňujeme, ktoré sme sa doslovne naučili: že sme iba toto telo, naše zmysly, myslenie, pocity, zážitky.. atď. Všetky tieto veci sú však niečím vnímané.... Čo je to "to niečo"?


Keď každý jeden pocit, myšlienka, alebo vnem pominie, to čo zostáva, to čo je permanentné, je stále poznanie= vedomie. Nie je to absolútne komplikované... :-)


Napr. Lampa, v ktorej nie je žiarovka, nie je v danom momente funkčná a teda nemôže vyprodukovať svetlo. Tak isto aj telo (forma), v ktorom neprúdi životná energia (vedomie), je mŕtve a nedokáže už nič vyprodukovať.


Ak niekto zomrie, telo nejaký čas zostáva v tej istej podobe, ale "osoba" už neexistuje... Po čase sa rozpadá aj telo, až nakoniec úplne zanikne... Iba to čo dáva telu vnímanie (cítenie), v mojom koučingu to nazývam životná energia, je stále, nemenné, nemôže zomrieť...


Kto si teda vo svojej podstate? Si práve to vedomie (tá životná energia), ktorá je nekonečná...

Obľúbené príspevky
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Posledné príspevky
Archív
Vyhľadávanie podľa slov
Nasledujte nás
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page