top of page

Ako sa stať šampiónom (6)

„Ak verí niekto v nejaké limity, vytvára so seba limitovaného človeka“!




Je pre teba ľahké veriť v samého seba?


Tak ako všetko o čom sme doteraz hovorili, aj viera v seba vyžaduje tvrdú prácu a pravidelný tréning. Avšak bude to náročnejšie ako ostatné veci, ktoré musíš spraviť pre úspech, nakoľko táto aktivita zahŕňa do procesu aj druhých ľudí.


Príliš veľa športovcov nie je ochotných zariskovať a pustiť sa naplno do svojho sna. Títo športovci sa skôr ako svojimi snami zaoberajú tým, aby zapadli do kolektívu. Ak máš skutočne veľký športový sen, potom jedna vec, ktorá nezapadá do tohto procesu je, byť priemerným a snažiť sa iba zapadnúť do systému. Ak sa naozaj odhodláš ísť si za svojím snom, potom sa budeš musieť odlišovať od priemerného športovca v tvojom veku, od tích, ktorí sú iba priemernými.


Ľudia, ktorí majú veľké ciele a vkladajú celú svoju energiu do práce, ktorá smeruje k naplneniu ich cieľov, sa často krát stávajú terčom posmechu. Ľudia sa zabávajú na ich účet a zosmiešňujú ich poukazujúc na ich „nereálne“ ciele.


Rozprával som sa s veľa úspešnými športovcami, ktorí na začiatku svojej športovej kariéry začínali s tým, že mali jasnú víziu, konkrétne ciele. Napr. Martin Škrtel si na začiatku svojej futbalovej kariéry vysníval, že bude raz hrať v prestížnom anglickom klube. A ako isto viete, niekoľko rokov patril k oporám tímu FC Liverpool.


Marián Gáborík, hviezdny hokejový útočník, mal už v rannom veku jasný cieľ hrať hokej v jednom z NHL tímov! S podobnými príkladmi by sme mohli pokračovať do konca tejto knihy... Ich „priatelia“ (spoluhráči), či známi si pri vyslovení ich sna mysleli, že je to tá najabsurdnejšia myšlienka, akú kedy počuli.


Je veľmi ľahké byť obyčajným a priemerným. Byť priemerným nevyžaduje zvláštnu energiu alebo príliš veľké odhodlanie. Ak je však pre teba priemernosť alebo pocit byť iba bežným a obľúbeným športovcov dostačujúci, potom z teba nikdy nebude šampión. Musíš mať odvahu na to, aby si bol odlišný od ostatných. Musíš vždy veriť v samého seba a mať guráž na to, aby si 100% veril v naplnení svojho sna.

Obľúbené príspevky
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Posledné príspevky
Archív
Vyhľadávanie podľa slov
Nasledujte nás
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page