top of page

Ako kráčať cez "hmlu"?

Dnešný blog si dovolím začať krátkym citátom od Steva Jobsa: „Maj odvahu na to počúvať svoje srdce a intuíciu. Nejakým spôsobom vedia, čím sa chceš v skutočnosti stať. Všetko ostatné je druhoradé...“.


V posledných týždňoch pracujem na svojej novej knižke „Jasná myseľ“- kľúč k životu bez stresu. Jeden známy sa ma včera spýtal, ako viem presne čo napísať do tej knihy. Doslovne sa opýtal: „Odkiaľ ťa napadajú všetky tie myšlienky?“.


Nedávno som čítal krásnu metaforu, ktorá vystihuje moju odpoveď na túto otázku. Pokúsim sa to trochu parafrázovať: „Písanie je ako šoférovanie cez hmlu v nočných hodinách. Vidíš len tak ďaleko pokiaľ siahajú tvoje svetlomety. Ale takýmto spôsobom dokážeš prejsť celú svoju cestu...“


Táto metafora poukazuje na fakt, kedy kráčame do niečoho nepoznaného, a ponárame sa do dobrodružstva nazývaného ŽIVOT.


Presne takýmto spôsobom sa vyvíja a napreduje aj môj koučingový biznis a presne takým istým spôsobom som napísal aj svoju prvú knihu Myseľ šampióna, a presne tým istým princípom sa riadim aj pri písaní novej knihy Jasná myseľ.


Veľa ľudí mi často vraví: „Urobil by som to, ak by som vedel, že to bude fungovať/... že to nestroskotá... /... že nebudem kritizovaný inými ľuďmi...atď. Pustil by som sa do toho, ak by som vedel presne ako... atď.


Ľudia majú tendenciu využívať zakaždým overené postupy, „zaručené“ rady, na to ako niečo dosiahnuť. Napr. Použi tieto konkrétne kroky, aby si sa dostal k požadovanému výsledku.


Takéto kroky sú však po väčšinou neužitočné pokiaľ sa chceš pustiť do niečoho úplne nového, niečoho jedinečného a autentického. Niečoho čo bude vytvorené len a len tebou. Niečo čo predtým nikto pred tebou nevytvoril. Napr. Tvoj život.... 😊


Ty si jedinečný... preto si schopný aj jedinečných výsledkov... Čiže moja dnešná otázka je nasledovná:


Čo by si spravil ako prvú vec, ak by si bol ochotný vstúpiť do nepoznaného „priestoru“? (Do hmly?)

Maj krásny deň a ver mi, že ak sa odvážiš vstúpiť do nepoznaného priestoru, čakajú na teba veci, o ktorých si niekedy možno iba sníval...

Obľúbené príspevky
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Posledné príspevky
Archív
Vyhľadávanie podľa slov
Nasledujte nás
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page